MALZEMELER
4 adet patates
4 çorba kaşığı zeytin yağı
2 adet orta boy kuru  soğan(yarım ay şeklinde doğranmış)
tuz
karabıber
4 adet yumurta
3  dal taze yeşil soganın sapları
HAZIRLANIŞI
Patateslerı yıkayıp kurulayıp soyun. İnce halkalar halinde doğrayın tencereye  soğuk su doldurun, tuz ve patatesleri ilave edin. Su kaynadıktan sonra orta  ateşte 5 dakika pişirin, zeytin yağını bir tavada kızdırın soğanları kavurup  patatesleri ilave edin, patesler pembeleşinceye kadar orta ateste 5-6 dakika  kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberi ekleyin ateşten alın, kavurma işlemini  yaparken devamlı karıştırın. Karıştırma kabının içinde yumurtaları cırpın  kavrulmuş patates ve soğanları yumurtalara katın. Tavanızı ateşe koyun, biraz  kızdırın, patateslerı ve yumurtaları tavaya dökün. Omletin bu yüzünü 2-3 dakika  pişirin daha sonra diğer yüzünü 2-3 dakika pişirin. Ateşten alın, omlet  ılıdıkdan sonra dilimleyip taze yeşil soğanın sapları ile süsleyin.
16 Şubat 2008 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
 
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder