Siirt'ten
  MALZEMELER:
  -2 su bardağı pirinç
  -1 piliç veya keklik (haşlanmış)
  -2,5 çorba kaşığı margarin veya tereyağ
  -1 çorba kaşığı çam fıstığı, 2 çorba kaşığı üzüm
  -2 çorba kaşığı badem (kabuğu haşlanarak çıkarılmış)
  -3,5 su bardağı piliç suyu, tuz ve karabiber
  HAMURU İÇİN:
  -1 küçük paket margarin (yumuşak, 125 gr.)
  -2 yumurta, 1,5 çay kaşığı tuz, 2,5 su bardağı un
  YAPILIŞI:
  1- Pirinç ayıklanıp yıkanır, ılık tuzlu suda yarım saat bırakılır.
  2- Badem ve fıstık, yağda pembeleştirilip alınır.
  3- Aynı yağda süzülmüş pirinç birkaç kere çevrilir. Sıcak piliç suyu konup pişirilir (önce harlı, sonra orta, en son hafif ateşte).
  4- 20 dakika kapak açılmadan demlenir. Sonra pirinçler ezilmeden karıştırılır.
  5- Kavrulmuş fıstık, badem ve kuş üzümü, küçük parçalara ayrılmış piliç eti, tuz, karabiber, pilava ilave edilir.
  6- HAMURUN YAPILIŞI:
       
  1 küçük paket margarin ile 2 yumurta ve tuz ezilir; 2,5 bardak un ile yoğrulur. Merdane ile 2- 3 mm. kalınlıkta açılıp yağlanmış, yuvarlak dipli bir tencereye yerleştirilir. (Kenarlarından hamur sarkmalıdır.)
  7- Hazırlanan iç pilav hamurun üzerine boşaltılıp kaşık ile bastırılarak sıkıştırılır. (Pilav sıcak olmalıdır.)
  8- Sarkan hamurlar üzerine kapatılır. Orta hararetli fırında, kızartılıp servis tabağına ters çevrilir.
23 Eylül 2007 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder