MALZEMELER:
  -2 su bardağı pirinç (3,5 bardak et suyu)
  -2,5 çorba kaşığı margarin veya tereyağ
  -2 çorba kaşığı çam fıstığı
  -2 çorba kaşığı kuş üzümü
  -1 havuç (haşlanmış)
  -Yarım su bardağı iç bezelye
 
  -Yarım kuzu ciğeri
  -Tuz ve karabiber
  YAPILIŞI:
  1- Pirinç ayıklanıp yıkanır. Ilık tuzlu su ile ıslatılır (30- 40 dakika).
  2- Az yağda fıstık pembeleştirilir. Buna çok küçük doğranmış ciğer konup kavrulur. Bezelye ve havuç ilave edilip bir kaç kere çevrilir. Tuz ve karabiber atılır.
  3- Pilav tenceresinde yağ eritilir. Süzülmüş pirinç konup pirinçlerin kırılmamasına dikkat ederek karıştırılır. Sıcak, et suyu, tuz ve karabiber serpilip kapak kapatılır.
  4- Önce harlı ateşte, sonra orta ve en son hafif ateşte pişirilir. Pirinçler suyunu çekince ateşten alınır. 20 dakika kendi halinde dinlendirilir.
  5- Pilava hazırlanan ciğer, fıstık, havuç, bezelye karışımı ile ayıklanıp yıkanmış kuş üzümü konup karıştırılır.
23 Eylül 2007 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder