(Fasulye, bezelye, barbunya, türlü)
  MALZEMELER:
  -1 kg sebze (türlü için 250'şer gr. fasulye, bamya, kabak, patlıcan)
  -250 gr. kuşbaşı et (koyun ve süt danası)
  -1,5 çorba kaşığı yağ
  -2 soğan
  -2 domates veya bir kaşık salça
  -1- 2 sivri biber
  -Tuz
  YAPILIŞI:
  1- İnce doğranmış soğan ve et, yağ ile kavrulur.
  2- Kabuğu soyulup doğranmış domates veya salça konup karıştırılır.
  3- Su (2 -3 bardak) konup et yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  4- Yıkanıp ayıklandıktan sonra doğranmış sebze ete ilave edilir. Karıştırılıp kapak kapatılır. Orta ateşte 5- 10 dakika kavrulur.
  5- Üzerini geçmeyecek kadar su konup sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Taze sebzeler kendisi su bıraktığı için az su koymalı, gerektiğinde azar azar sıcak su ilave edilmelidir.)
  6- Ateşten alınmadan 5- 10 dakika evvel tuz atılır.
  Not: Bamya pişirilirken sebzeyi et ile kavurmadan suyunu, limonu ve tuzunu koyarak pişiriniz.
19 Eylül 2007 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
 
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder